Novella – Kaptás András: Tekla, a tornádóvadász

Örömmel prezentáljuk a Spekulatív Zóna novellarovatának harmadik darabját.

Kedves olvasóink,

kis késéssel ugyan, de újabb, általunk nagyon kedvelt darabbal bővült megjelent Patreon-oldalunkon a Spekulatív Zóna novellarovata.

A hivatalosan júniusiként számon tartott írás Kaptás András őrületes near-future cli-fije, a Tekla, a tornádóvadász amely mától elérhető Patreon-oldalunkon támogatóink számára. Hogy most elolvasd ezt, illetve a rovat további írásait, annyit kell tenned, hogy támogatsz minket egy kávé és egy süti árával.

A támogatást egyelőre leginkább arra fordítjuk, hogy ez a novellarovat király legyen. Például úgy, hogy minden novella mellé szolgálunk illusztrációval is, amit Illés Áron készít nekünk. Ezt annak köszönhetjük, hogy ismét többen támogattok minket ebben a hónapban, mint az előzőben.

Kedvcsinálónak megmutatjuk, hogy indul a történet, és mit rajzolt hozzá Áron:

Kaptás András: Tekla, a tornádóvadász (részlet)

Póló alatt fotózott cicik, és nem azok a tökéletes lufiformák, amilyeneket a pornókban látni. Ezek előremeredő, hegyes példányok. Valódiak. Arkón utólag kibányászta az adatforgalomból, és ízekre szedte a fileinfót, mert nem akarta elhinni, hogy egy valódi lány ilyesmit küldözgetne neki. A GPS-adatok szerint a kép Kaposváron készült, az időbélyeg 2057.05.10. 22:45, ami nagyjából egyezik a küldés időpontjával. Nem mintha ne lehetne ezt is hamisítani, de sima trollkodásnak ez már túl szofisztikált. Még rákeresett, hogy történtek-e arrafelé emberrablások mostanában, de semmit se talált.

Tehát igaz? Az egyik feliratkozója, SomogyBaby36 tényleg randira hívja őt Kaposvárra? Pedig még csak két hete indította az Arcon Vágó című trashreality-csatornáját. Az első bejelentkezése egészen ütősre sikeredett: a Szimplában arcontörölte őt egy bölcsészlány, miután kedvesen megjegyezte neki, hogy szép kékre színezte a bajszát a boroskóla. Erre olyat kapott, hogy a szemüvege felvétel közben a pulttól egészen a budiajtóig repült.

Még élő adásban visszajátszotta a jelenetet legalább ötször, lassítva, ahogy a lány arca megfeszül, majd lendül a pofon, a kamera meg repülni kezd, megpördül a levegőben – itt egy pillanatig ő maga is látszik a felvételen –, majd a mobAR-szemcsi landol a padlón, pont a WC-hez sorban álló két miniszoknyás lány lába alatt.

Csak úgy özönlöttek a röhögő fejek. Úgy nézett ki, ugrik a műsorra a nép, de a számláló megállt valahol 2500-nál.

A későbbi adások meg se közelítették ezt a számot, de Arkón nem adta fel: igyekezett optimalizálni a formátumot. Először a követőit próbálta bevonni, hogy ők írják meg, mit szóljon be a csajoknak. Az utóbbi napokban meg azzal újított, hogy erősen dekoltált hölgyekre fixírozta magát, és a beszólások mellett pofátlan bámulással próbálja kiprovokálni a jól megérdemelt pofonokat. Ebbe végül annyira belejött, hogy már műsoron kívül is ezzel a szemmel kezdte nézni a világot. Ahogy teszi ezt most is, a dombóvári vasútállomás Mészi Csirke büféjében, ahol egy középkorú eladónőt sasol, aki fekete topban, mélyen előre hajolva pakolja a pultba a szendvicseket.

– Melles lesz, vagy combos?

Arkón ha Pesten lenne, már biztosan megnyomta volna az „Élő adás”-gombot, de itt idegenben nem tudja, mekkora teret engedhet a bunkóságnak. A kaposvári csatlakozásra meg még legalább egy órát kell itt várnia. Ráadásul éhes is, és ezt a Mészi Csirkét messze a legjobb műhúsos kajának tartja az egész pesti labvegánság.

– Combosat kérek – feleli végül.

A nő felegyenesedik, megigazgatja magán a Mészi-logós topot. Előrebiccent, és az orra hegyére húzza a szemüvegét.

– Pesti vagy, mi? – kerdi.

– Igen. Látszik?

– Látszik, hogy azt se tudod, hol vagy.

Ha tovább olvasnád, kattints ide és legyél a támogatónk!

A következő novella július és augusztus fordulóján várható, addig pedig olvassátok a hírlevelet és kövessetek minket a Facebookon!

Szép napot kíván:

Pintér Bence & Hetei Péter