Spekulatív Zóna: Támogass minket!

...amiben bemutatjuk nektek a Patreon-oldalunkat!

Kedves sci-fi-, fantasy- és horrorrajongó olvasóink!

Először is: köszönjük, hogy velünk vagytok! Szerencsére nem vagytok kevesen, a hírlevélre már több mint háromszázan iratkoztatok fel, a Facebook-oldalunkat pedig 1100 ember követi, amit egy ilyen kis közegben nagyon jó eredménynek tartunk.

Most azért írunk nektek, mert úgy döntöttünk, hogy a támogatásotokat kérjük.

Na de mire?

Manapság a legtöbb független médium Magyarországon az olvasói támogatását kéri azért, hogy biztonságosan, színvonalasan tudjon működni a megváltozott médiaközegben, amelyet egyik oldalról a hirdetési bevételek jó részét elszipkázó amerikai cégóriások, másik oldalról a helyi politikai hatalom ostromol.

Első körben azt tanácsoljuk nektek, hogy támogassátok ezeket a lapokat, mert a plurális, jól működő média a jól működő demokrácia sarokköve (lenne, lehetne).

Mi persze egy másik pályán játszunk: egy szűkös rajongói közeg igényeit szeretnénk kiszolgálni azzal, hogy mind a hazai, mind a külföldi fantasztikus irodalom világából összeszedjük, és egy csomagban megosztjuk veletek a legfontosabb híreket és véleményeket, csinálunk interjúkat érdekes emberekkel, és néha elmondjuk a véleményünket könyvekről. Alapvetően hobbiból, szeretetből csináljuk ezt a dolgot, és szerencsére úgy látjuk, hogy van is rá igény.

Azt szeretnénk viszont, hogy több időnk jusson erre az egész projektre: egyelőre első sorban ezért kérjük a támogatásotokat. Ennek fényében a patreonos támogatások egyelőre nem járnak plusz privilégiumokkal, azt viszont tudjátok vele jelezni nekünk, hogy jónak, hasznosnak tartjátok, amit csinálunk, és úgy gondoljátok, hogy a magyar SFFH-közösségnek még izmosabb hírszolgáltatásra lenne szüksége.

A több idő ugyanis középtávon azt eredményezheti, hogy nem csupán egy szuper hírlevelet tudunk nektek hétről hétre lerakni az asztalra, hanem valami többet:

  • interjúkat külföldi szerzőkkel;

  • egy csinos weboldalt;

  • novellákat hazai szerzőktől;

  • és ha úgy jön ki a lépés, akkor mindezt egybefűzve csinálnánk egy digitális fanzint.

Nem ígérjük, hogy ez mind meg fog valósulni. Azt viszont ígérjük, hogy ha támogattok minket, és mi tudunk fejlődni, akkor először támogatóinknak juttatunk majd el extra tartalmakat.

Jöjjön tehát a lényeg, itt tudtok támogatni minket havonta 4, 8, vagy 12 dollárral:

A Spekulatív Zóna Patreon-oldala

Köszönjük, ha a támogatás mellett döntötök! Megnézzük, hogy hányan vagytok, miből tudunk gazdálkodni, és ennek ismeretében jövő év januárjában újabb levélben jelentkezünk a terveinkkel kapcsolatban.

Legyetek jók és olvassatok sokat,

Pintér Bence és Hetei Péter